Mangosalat med reker

Ingredienser
8 rå skrelte kjempereker
5 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
saft av 1 lime
1 stor moden mango
1 ss hvitvinseddik
1 ts lønnesirup eller melis
salt og nykvernet pepper
1 vårløk i tynne strimler
1 rød chili i tynne strimler
koriander eller persille til pynt

Fremgangsmåte

Bland marinade av 2 ss olje, hvitløk og limesaft i en bolle. Skjær et snitt på langs midt på ryggen av rekene og fjern den sorte strengen ( tarmen). Vend rekene i marinaden og sett til side i 30 min.
Rens mangoen. Skjær løs kjøttet fra steinen i midten. Skjær mangoen i skiver og skjær det løs fra skallet.
Visp sammen dressing av 2 ss olje, 1 ss hvitvineddik, lønnesirup og litt salt og pepper. Drypp dressingen på mangoen og vend forsiktig sammen.
Stek rå reker i 1 ss olje i en stekepanne i 1-2 minutter på hver side. Legg opp reker og mangosalat på tallerkener. Pynt med vårløk, chili og koriander.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her