Marinert agurksalat med granateple
Foto: Hot chokolate media

Marinert agurksalat med granateple

Fremgangsmåte

Oljemarinade:
Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløksfeddene.

Vask sitronen godt og riv skallet av den ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern.

Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite som er veldig bittert.

Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

Salaten:
Vask agurken og del den opp i staver på 4x1 cm eller i lange strimler.

Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv.Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og servert.

Flere gode salater finner du her

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmat, asiatiske retter, til sommerens fisk- og skalldyrretter, eller er deilig på egen hånd.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her