Marinert agurksalat med granateple
Foto: Hot chokolate media

Marinert agurksalat med granateple

Fremgangsmåte

Oljemarinade:
Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløksfeddene.

Vask sitronen godt og riv skallet av den ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern.

Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite som er veldig bittert.

Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

Salaten:
Vask agurken og del den opp i staver på 4x1 cm eller i lange strimler.

Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv.Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og servert.

Flere gode salater finner du her

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmat, asiatiske retter, til sommerens fisk- og skalldyrretter, eller er deilig på egen hånd.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her