Maqluba - opp-ned lagvis krydret palestinsk rett med ris, aubergine, kylling eller lam
Foto: photographer

Maqluba - opp-ned lagvis krydret palestinsk rett med ris, aubergine, kylling eller lam

Maqluba eller maklouba serveres ofte opp-ned slik at det dannes et attraktivt mønster, men smaken blir like god om det visuelle mislykkes. Den skal imidlertid ikke røres i underveis for at alle de gode smakene skal smake sammen.

Fremgangsmåte

  1. La ris ligger i vann før bruk, ca 30 minutter eller mer.
  2. Hell olivenolje på et stekebrett. Dypp aubergine- og potetskiver i olivenolje først på en side og snu dem slik at begge sider er dekket av olje. Bruk mer olivenolje om nødvendig. Stek i ovnen ved 200 grader til de er brune.
  3. Del kjøttet i terninger. Varm olje i en dyp panne og stek kjøttet. Smak til med salt og pepper.
  4. Del paprika og chili på langs og legg oppå.
  5. Legg på aubergine- og potetskivene.
  6. Ha ris, krydder, salt og pepper i en bolle. Bland sammen.
  7. Hell over kjøttet og auberginene.
  8. Hell over det oppvarmede vannet.
  9. Kok opp og la småkoke under lokk i  20 minutter eller til alt vannet er fordampet, uten omrøring.
  10. Ta av lokket.
  11. Legg en stor flat tallerken og på toppen av gryten. Hold fast i tallerkenen og grytehåndtakene, løft raskt og snu opp ned.
  12. Løft kjelen opp for å avsløre din maqluba.
  13. Dryss over ristede pinjekjerner ved servering.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her