Marengs med vaniljeparfait
Foto: Astrid Hals

Marengs med vaniljeparfait

Når den sprø marengsen er klar skal du fylle den vaniljeparfait. Du kan eventuelt ha på noen bær for smakens skyld også.

Fremgangsmåte

Marengs i stekeovnen: 120 °C, ca. 40 minutter.

Visp eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen, og visp til deigen er seig. Fordel marengsen på bakepapir innenfor en sirkel, ca. 22 cm i diameter. Lag en fordypning i midten. Stek marengsen og avkjøl på rist.

Visp eggeplommene sammen med sukker og vaniljefrø til en lett eggedosis. Visp fløten til krem og vend forsiktig inn eggedosisen. Hell blandingen i en form som tåler frysing, og dekk til. Settes i fryser ca. 1 time. Visp blandingen "opp" og frys den inn igjen i 3 timer. Ved servering fylles fordypningen i marengsen med kuler av vaniljeparfaiten.

Den sprøe marengsen er fylt med vaniljeparfait, du kan eventuelt ha på noen bær for smakes skyld også.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her