Niepoort Moscatel do Douro

Har du ikke rabarbra i hagen, finner du den i fruktdisken. Da er du klar til å bake denne deilige kaken.
Bunn:
Smelt smør og avkjøl lett. Skill to av eggene og hold av eggehvitene til marengsen. Pisk eggeplommer med det resterende hele egget med sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend inn smøret til slutt. Fyll deigen i en smurt kakeform på 22 cm.
Rabarbra:
Vask, skrell og kutt rabarbra i biter. Bland med sukker og la stå i 10 minutter før du fordeler det over kakebunnen.
Stek kaken i 40 minutter ved 200 grader. Ta den ut av ovnen, men ikke ut av formen.
Marengs:
Pisk eggehvitene stive med melis og bakepulver. Husk at både bolle og visp må være helt ren og fettfri.
Fordel marengsen over kaken . Bruk gjerne en sprøyepose for ekstra effekt.
Sett inn i ovnen igjen i ca 15 minutter til marengsen får gylne topper. Ta ut og avkjøl før du tar den ut av formen.
Her er flere oppskrifter med rabarbra
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif