Marengskake med rabarbra
Foto: ValdisO

Marengskake med rabarbra

Har du ikke rabarbra i hagen, finner du den i fruktdisken. Da er du klar til å bake denne deilige kaken.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smør og avkjøl lett. Skill to av eggene og hold av eggehvitene til marengsen. Pisk eggeplommer med det resterende hele egget med sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend inn smøret til slutt. Fyll deigen i en smurt kakeform på 22 cm. 

Rabarbra:
Vask, skrell og kutt rabarbra i biter. Bland med sukker og la stå i 10 minutter før du fordeler det over kakebunnen. 

Stek kaken i 40 minutter ved 200 grader. Ta den ut av ovnen, men ikke ut av formen.

Marengs:
Pisk eggehvitene stive med melis og bakepulver. Husk at både bolle og visp må være helt ren og fettfri. 

Fordel marengsen over kaken . Bruk gjerne en sprøyepose for ekstra effekt. 

Sett inn i ovnen igjen i ca 15 minutter til marengsen får gylne topper. Ta ut og avkjøl før du tar den ut av formen. 

Les mer om rabarbra her

Her er flere oppskrifter med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen