Marinerte kjøttspyd på asiatisk vis
Foto: iStockphoto

Marinerte kjøttspyd på asiatisk vis

Det tar litt tid å lage denne retten med marinerte kjøttspyd, men det får du igjen for. Alle rundt bordet kommer til å juble.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i skiver a 5-7 mm.

  1. Rist kokosmassen i tørr stekepanne til svakt gyllen. Bland med de andre ingrediensene til marinaden og hell over kjøttskivene. La stå i minst to timer.
  2. Ta opp kjøttskivene og tørk lett av. Tre kjøttet på grillpinner og grill eller stek ved sterk varm et drøyt minutt på hver side.
  3. Server med forskjellige småretter etter smak og humør. Gjerne stekte nudler, agurksalat, potet- og reddiksalat og lyst brød.
  4. Agurksalat:
  5. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel. Bland dressingen og hell over agurkskivene. Sett kaldt til servering.
  6. Stekte nudler:
  7. Tilbered nudlene etter bruksanvisningen. La de dryppe godt av. Varm olje i en wokpanne. Fres hvitløk og chili.
  8. Tilsett nudlene og soyasaus og rør godt. Smak til med limesaft og server umiddelbart. Dryss over koriander til slutt.
  9. Potet- og reddiksalat:
  10. Bland alt og sett kaldt til servering. Den kan godt lages kvelden i forveien.

Internasjonale oppskrifter

Kjøtt på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her