Marsipankake med bærsymfoni

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
 
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem med melk. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte og rørte bær. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. La fromasjen stå kjølig noen minutter til den begynner å stivne. Rør den forsiktig om og fyll den mellom lagene med sukkerbrød.
 
Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann enn angitt. Avkjøl geléen til den så vidt begynner å stivne. Geléen er passe stivnet når den ikke renner av bærene, men kleber seg som et gelélag rundt hele bæret.
 
Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og fest med en tape. La folien gå noen centimeter over toppen på kaken. Dypp bærene i den halvt stivnede geléen og legg dem oppå kaken til en flott bærsymfoni. Øs eventuelt resten av geléen over bærene før kaken settes til avkjøling.
 
Fjern folien og dekk siden med pisket kremfløte. Kjevle ut marsipanen til et bånd som er ca 10 cm bredt og ca 65 cm langt. Lag et mønster langs den ene kanten med et lite glass, for eksempel et smalt hvitvinsglass. Fest marsipanbåndet med mønsterkanten opp, slik at det dekker siden rundt hele kaken. Trill resten av marsipanen til to lange pølser og tvinn dem. Legg den tvinnede remsen rundt kanten nederst på kaken.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her