Tvillingenes kake
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Tvillingenes kake

Fremgangsmåte

Kakebunnene:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Fordel røren i to godt smurte former. Bruk 2 runde kakeformer à ca 18 cm i diameter.
Stek bunnene i stekeovnen på 175 grader i ca 25 minutter, og la dem bli helt avkjølt før de tas ut av formene.

Når kakene skal fylles, skjærer du bort en liten skalk på den ene siden av hver kake slik at de kan legges tett sammen. Del hver kakebunn i to og dynk dem godt.

Fyll:
Visp kremen stiv med sukkeret. Bland halvparten av kremen med banan, nøttekjerner og krokansjokolade. Fyll kakene med denne kremen og sett kakene tett sammen. Smør den andre halvparten (den uten banan, nøtter og sjokolade) over hele kaken i et tynt lag.
Pynt:
Kjevle ut marsipanen til lokk som skal dekke hele kaken(-e). Strekk marsipanen glatt ned langs kanten og skjær bort overflødig marsipan.

Legg mønsteret midt på kaken. Husk å klipp ut midten. Dryss kakepynt o.l. i åpningen, men ikke i den biten som markerer ansiktene. Pynt kaken med kremstjerner, hele valnøtter og gjerne marsipanpynt.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her