Rød marsipankake
Dansukker.no

Rød marsipankake

Det er ingen kunst å lage en deilig marsipankake. Under den røde marsipanen som får kaken til å se ut som en bowlingkule, skjuler det seg myk vaniljekrem og saftig kakebunn.

Fremgangsmåte

Smør og strø en rund form, ca. 26 cm i diameter.

Bunn:
Visp egg og sukker lett og luftig. Bland de øvrige ingrediensene og vend ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den. Del kaken i tre bunner.

Vaniljekrem og fyll:
Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland sammen ingrediensene til vaniljekremen i en kasserolle og la småkoke under omrøring til kremen tykner. Ta gelatinarkene opp av vannet og rør dem ned i den varme kremen. Sett det til siden for å avkjøles. Visp fløten stiv og vend den ned i vaniljekremen når denne er avkjølt.

Montering:
Fordel en tredjedel av kremen på den ene bunnen, mer midt på enn på kantene. Legg den andre bunnen oppå, og fordel vaniljekrem på denne også. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av vaniljekrem på denne og på sidene av kaken. Se til at mesteparten av kremen legges midt på kaken slik at den blir rund på midten.

Pynt:
Arbeid inn melisen i marsipanen. Farg den rød. Kjevle marsipanen ut tynt mellom to ark bakepapir. Dekk kaken med marsipanen. Trykk til på sidene og skjær bort overflødig marsipan. 

Tips:
Lag kuler av marsipanrestene og dypp dem i smeltet kokesjokolade. Avkjøl på bakepapir. Bruk dem til pynt rundt kaken sammen med annet godteri.

Se våre andre oppskrifter på marsipankake

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her