Morsdagskake
Foto: Synøve Dreyer

Morsdagskake

En marsipankake kan fylles med akkurat de smakene du liker. Denne oppskriften med aprikos og valnøtt vil blidgjøre mange mammaer.

Fremgangsmåte

Sukkerbrødbunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form på 20 cm og stek den på 175 grader i 30 minutter. Avkjøl.
 
Vaniljekrem:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen. Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl. Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sette sammen kaken:
Del sukkerbrødet i 3 like store deler.

Pisk kremfløten opp til myk konsistens. Ta ut ¼ av kremen og bland dette med den avkjølte vaniljekremen.

Legg det nederste laget med sukkerbrød på et kakefat og pensle det med aprikossyltetøy eller annet syltetøy. Ha vaniljekremen oppå og legg et lag til med sukkerbrød over. Pensle på nytt syltetøy på bunnen og legg halvparten av kremen som er igjen i bollen oppå. Strø hakkede valnøtter på kremen og dekk dette med siste lag sukkerbrød.

Dekk hele kaken med siste halvpart av krem.

Kjevle ut et marsipanlokk på ca 30-40 cm og legg dette over kaken. Sørg for at lokket ikke har folder på sidene.

Pynt med roser og glasur på toppen.

Tips: Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her