Marsipanmus
Foto: iStockphoto

Marsipanmus

Du kan selvfølgelig lage din egen konfekt. På tre kvarter sitter du igjen med 36 marsipanmus hvis du følger denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Marsipan:
Skold mandlene og tørk dem godt.

Mal mandlene i en foodprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.

Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.

Farging og forming:
Del marsipanen i 3 deler hvor to deler veier ca 450 g og en del 100 g.

Farg den ene delen på 450 g brun. La den andre være hvit.

Delen på 100 gram farges rosa.

Kroppen til musen er formet som en dråpe og veier ca. 25 g. Sett dråpen med den tykke delen ned i muffinsformen.

Stikk hull til øyne. Sett en liten rosa ball på nesetippen.

Lag en liten ball av marsipan (ca 1 cm) og trykk denne litt ned mot benkeplaten. Lag en mindre ball av rosa marsipan og legg denne oppå. Del dette i to like store deler med kniv og du har laget ørene.

Sett disse på musen.

Lag en tynn hale ved å rulle ut en tynn pølse og sett på bak.

Musa er ferdig.

TIPS :
For en mer voksen smak kan cognac eller likør tilsettes marsipanmassen. Dette gjøres samtidig som eggehviten has i.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Forsiden akkurat nå
Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her