Minipavlovas med sitronkrem og blåbær
Foto: Mari Svenningsen

Minipavlovas med sitronkrem og blåbær

Dette er en miniutgave av den populære kaken Pavlova. Den har fått sitt navn fra den berømte russiske ballerinaen: Anna Pavlova.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Pisk eggehviter stive.
  3. Tilsett sukker og bakepulver og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
  4. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i sirkler på ca 8-10 cm store.
  5. Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.
  6. Sitronkrem:
  7. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.
  8. Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.
  9. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden.
  10. Når kremen tykner, er den ferdig.
  11. La dette avkjøles.
  12. Pisk kremfløten til stiv krem og ha i halvparten av den avkjølte tykke sitronkremen.
  13. Miks dette sammen til en fin konsistens.
Servering:
Legg krem på hver marengs og pynt med blåbær.
 
Tips 1: Når du «steker» marengsbunner ved 150 grader, blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite bør du skru ned varmen til ca. 110 grader og på denne måten «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.
 
Tips 2: Når sitronkremen er avkjølt, kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendig i kremfløten. Sjansen for at kremen overpiskes blir da minimal.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her