Mojo Pork

Ingredienser
Saft fra 6 appelsiner
Saft fra 8 lime
1,5 dl matolje
6 ss hakket persille
1 ss havsalt
1 ts kvernet sort pepper
1 ts tørket oregano
8 hvitløkfedd, finhakkede
1-2 hele indrefileter av svin (Ca. 1 kg totalt)
Hyssing

Fremgangsmåte

1. Skjær vekk den tynne, sølvaktige hinnen på utsiden av filetene.

2. Ha olje, persille, salt, pepper, oregano og hvitløk i bollen med appelsin- og limesaften.

3. Skjær et 1 cm dypt snitt på tvers på den ene siden av hver av filetene, akkurat der«halen» begynner (ca. 5–6 cm fra tuppen).

4. Brett halene inn mot filetene (én filet om gangen), og surr halene fast til filetene med hyssing. Dette vil gi deg en jevnere tykkelse på kjøttstykket.

5. Legg filetene i en bolle og dekk begge filetene med totalt 2/3 av marinaden. Ha resten av marinaden i en annen bolle (den brukes til saus når kjøttet serveres). Dekk begge bollene med plastfolie og sett i kjøleskapet.

6. Ha filetene i kjøleskapet i minst 2 timer, helst natten over.

7. Ta filetene ut av kjøleskapet en halv time før grilling. Ta filetene ut av marinaden og tørk dem med tørkepapir.

8. Tenn opp grillen.

9. Pensle grillen med olje, og legg filetene på grillen.

10. Grill filetene på alle fire «sider» til de er ferdige. Tykkere fileter kan du legge på den kalde siden av grillen når de har fått en fin farge. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 grader når de er ferdige.

11. Legg filetene på et skjærebrett og la dem hvile i 3–4 minutter før du skjærer dem opp.

Bruk resten av marinaden som saus (kald eller romtemperert).Server kjøttet med kokt ris eller pasta, og salat med løk og tomatskiver, toppet med extra virgin olivenolje, litt havsalt og kvernet sort pepper. Du kan godt ha litt parmesan på salaten hvis du har.

Dette kjøttet er også fabelaktig i en sandwich. Server kjøttet i tynne skiver sammen med salat, tomat og ost.

Sendt inn av Synnøve Flister

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her