Saft fra 6 appelsiner
Saft fra 8 lime
1,5 dl matolje
6 ss hakket persille
1 ss havsalt
1 ts kvernet sort pepper
1 ts tørket oregano
8 hvitløkfedd, finhakkede
1-2 hele indrefileter av svin (Ca. 1 kg totalt)
Hyssing
Fremgangsmåte
1. Skjær vekk den tynne, sølvaktige hinnen på utsiden av filetene.
2. Ha olje, persille, salt, pepper, oregano og hvitløk i bollen med appelsin- og limesaften.
3. Skjær et 1 cm dypt snitt på tvers på den ene siden av hver av filetene, akkurat der«halen» begynner (ca. 56 cm fra tuppen).
4. Brett halene inn mot filetene (én filet om gangen), og surr halene fast til filetene med hyssing. Dette vil gi deg en jevnere tykkelse på kjøttstykket.
5. Legg filetene i en bolle og dekk begge filetene med totalt 2/3 av marinaden. Ha resten av marinaden i en annen bolle (den brukes til saus når kjøttet serveres). Dekk begge bollene med plastfolie og sett i kjøleskapet.
6. Ha filetene i kjøleskapet i minst 2 timer, helst natten over.
7. Ta filetene ut av kjøleskapet en halv time før grilling. Ta filetene ut av marinaden og tørk dem med tørkepapir.
8. Tenn opp grillen.
9. Pensle grillen med olje, og legg filetene på grillen.
10. Grill filetene på alle fire «sider» til de er ferdige. Tykkere fileter kan du legge på den kalde siden av grillen når de har fått en fin farge. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 grader når de er ferdige.
11. Legg filetene på et skjærebrett og la dem hvile i 34 minutter før du skjærer dem opp.
Bruk resten av marinaden som saus (kald eller romtemperert).Server kjøttet med kokt ris eller pasta, og salat med løk og tomatskiver, toppet med extra virgin olivenolje, litt havsalt og kvernet sort pepper. Du kan godt ha litt parmesan på salaten hvis du har.
Dette kjøttet er også fabelaktig i en sandwich. Server kjøttet i tynne skiver sammen med salat, tomat og ost.
Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.