Essensen av sommer

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien
Redaksjonen
01 Juni 2007 - 12:54

Herlige søte og med en utrolig flott smak, det er nesten ingen andre ting som sier så mye sommer som nettopp norske jordbær.
 
Med en kombinasjon av den friske og herlige frukten sammen med hjemmelaget vaniljevodka har du en skikkelig slager for sommerens cockatilparty!
 
Å lage sin egen smakssatte vodka er heller ikke vanskelig - se bare oppskriften selv.
 
Det er en av Norges fremste barpersonligheter over en årrekke, Stig Bareksten, som har komponert denne herlige drinken for oss.
 
Har du en favorittvodka - se hvilke vodkatyper som er de beste.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Jordbær martini

Jordbær martini

Fremgangsmåte

Knus jordbærene i en morter.
 
Ha jordbærene, knust is og vaniljevodkaen i en shaker og rist godt.
 
Dobbeltsil drinken  gjennom silen i shakeren og gjennom en finmasket tesil for å få drinken så tyntflytende som mulig.
 
Drinken serveres i et godt avkjølt cocktailglass. Pynt gjerne med et jordbær.
 
Vaniljevodka er ikke vanskelig å lage selv - prøv denne oppskriften .
 
Dersom du ikke ønsker å lage din egen vaniljevodka kan du også benytte vanlig vaniljevodka, men med et litt annet resultat.
 
Ingredienser:
eller
 
 

Sendt inn av Stig Bareksten

Vurder oppskriften

Hjemmelaget vaniljevodka

Fremgangsmåte

Vaniljevodka er enkelt å lage selv - splitt en vaniljestang på langs og legg den på en helflaske med vodka.
 
Vaniljestangen skal være myk og klissete når du kjøper den, blir den for gammel kan den lett bli besk og tørr.
 
Hvilken type vodka spiller ikke så stor rolle da vaniljen setter mye smak til den.
 
Etter tre - fire dager har vaniljesmaken satt seg og du kan bruke vodkaen i de herligste drinker.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her