Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus
Dansukker.no

Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus

Iskrem og pai i én og samme kake med kaffesmak passer veldig godt til syrlige sommerbær.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Knus kjeksene og bland dem med nøtter og rørsukker i en bolle. Smelt smøret og bland det i bollen. Trykk ut kjeksmassen i bunnen og langs kantene i en form. Settes i kjøleskap.

Iskrem:
Visp fløte og vaniljesukker stivt i en bolle. Visp egg og melis lett og luftig i en annen bolle. Tilsett espressopulveret og sirupen, og visp til det har løst seg opp. Vend kremen i eggedosisen. Hell røren i formen. Sett paien i fryseren i minst tre timer.

Tips:
Du kan bruke vanlig pulverkaffe, men knus den først.

Sjokoladesaus:
Smelt smøret til sausen i en kasserolle, og tilsett kakaoen. Ha i de andre ingrediensene, og kok opp. 

Pynt kaken med sjokoladesaus (varm eller kald) og friske bær.

Se våre andre oppskrifter på iskaker 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her