Muffins i morsomme varianter

Fremgangsmåte

Alle barn liker muffins. Her har vi brukt avlange former, men muffinsformer eller små porsjonsformer kan også brukes. Du kan pynte dem med glasur og godteri etter fri fantasi, eller lage dem til pinnsvin eller marihøner.
 
Rør smør og sukker til det blir som en hvit og glatt krem. Tilsett ett og ett egg og rør til blandingen på nytt er kremete mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis med konsentrert appelsinjuice.
 
Fyll røren i små eggformer eller muffinsformer til de er ca. 2/3 fulle, og stek dem nest nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på formene. Avkjøl kakene i formene på rist. Pynt dem etter egen fantasi, eller som pinnsvin eller marihøner.
 
Pinnsvin
Pisk ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen til en luftig krem. Legg muffinsene opp/ned og smør dem med et lag sjokoladekrem. Lag et lite "hode" i den ene enden ved å prikke ut to "øyne" og sette på en liten spiss av et mandelflak til "snute".
 
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med liten stjernespiss. Lag små topper (pinnsvinpigger) på kaken. Glatt kremen til i den spisse enden av kaken, slik at det ser ut som snuten til pinnsvinet. Dryss litt kokos over.
 
Marihøne
Kok opp vann. Slå av varmen og tilsett gelépulver. Rør til det er oppløst. Fyll formene 2-3 cm opp med gelé. La den bli helt stiv.
 
Legg muffinsene med den største flaten opp. Smør et tynt lag rødt syltetøy oppå. Bruk en spiss kniv og løsne geleen langsetter kanten av formene. Dypp dem raskt i en kum med varmt vann og hvelv geleen oppå muffinsene. Skjær lakris i tynne skiver som legges oppå. Servér gjerne marihønene med vaniljesaus.
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her