Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense) (Portugal)

Fremgangsmåte

Rør sammen sukker, revet appelsinskall, salt og pepper. Gni blandingen på fiskene, legg dem på et fat med lokk og la dem stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

Sett stekeovnen på 230 C. Smør en ildfast form der det er plass til at fisken ligger i ett lag.

Legg fisken i den smurte formen og drypp blandingen av vin, appelsinsaft og smeltet smør jevnt over. Stek i ovn i 8-10 minutter, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom når du stikker en kniv i den tykkeste delen. Legg fisken på et varmt fat. Tilsett så mye smør i kraften i formen som er nødvendig for å få sausen tykkere, og øs den deretter over fisken.

Pynt fisken med appelsinskiver og dryss mynte eller persille over. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her