Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense) (Portugal)

Fremgangsmåte

Rør sammen sukker, revet appelsinskall, salt og pepper. Gni blandingen på fiskene, legg dem på et fat med lokk og la dem stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

Sett stekeovnen på 230 C. Smør en ildfast form der det er plass til at fisken ligger i ett lag.

Legg fisken i den smurte formen og drypp blandingen av vin, appelsinsaft og smeltet smør jevnt over. Stek i ovn i 8-10 minutter, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom når du stikker en kniv i den tykkeste delen. Legg fisken på et varmt fat. Tilsett så mye smør i kraften i formen som er nødvendig for å få sausen tykkere, og øs den deretter over fisken.

Pynt fisken med appelsinskiver og dryss mynte eller persille over. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her