Multemousse
Foto: Lars Petter Pettersen

Multemousse

Dette er en av de beste dessertmoussene som finnes. Oppskriften er dessuten grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Varm så halvparten av puréen i en kjele. Ta kjelen av platen når pureen når kokepunktet.
  3. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt.
  4. Tilsett resten av puréen og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter.
  5. Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, rører du den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem.
  6. Bland kremen inn i bærmarengsen i to omganger med en slikkepott, fyll i glass, og sett i kjøleskapet til den stivner.
  7. Multepuré:
    Kjør multene i en foodprocessor. Pass på ikke å kjøre for lenge slik at steinene går i stykker – da blir pureen misfarget og full av små partikler fra steinene.
  8. Sil av multesteinene. Smak til pureen med sukker. Juster med litt vann om pureen er tykk. Dette gir ca. 250 gram puré.
  9. Servering:
     Sukre multene lett, og la dem stå i noen minutter til de begynner å væske seg. Legg dem på toppen av multemoussen i glassene, og server.

Tips:
Lag gjerne brente mandler, hakk og strø over til slutt. Smaken av nøtter og karamell er perfekt til multer, og i tillegg får du en sprø kontrast i retten. 

Dette er grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter. Sukkermengden kan justeres etter smak og bruk, men det kan være lurt å holde litt igjen på sukkeret når du lager pureen, og så smake til med sukker når du senere lager selve retten.

Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bakebok Frukt og bær som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016. 

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her