Muslirundstykker (Wenches kjøkken)

Ingredienser
1 kg grovbakst mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
150 g roseiner
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje, gjerne til baking

Fremgangsmåte

Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.

Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min.

Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her