Myk eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Myk eplekake

 Denne oppskriften kan du også lage eplemuffins av. Bruk is-skje og fordel deigen slik at alle blir like store. Antall ca 15 stk. Stekes i ca 12-15 min midt i ovnen på 175 grader.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
  3. Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
  4. Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
  5. Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
  6. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
  7. Ha røren over i en form, 24 cm i diameter eller en liten langpanne, 20x30 cm.
  8. Riv marsipanen grovt og strø over deigen.
  9. Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Trykk de gjerne litt ned i deigen.
  10. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
  11. Stekes på nederste rille i forvarmet ovn (175 grader) i ca 50 minutter.
  12. Server lun/varm eplekake med is eller krem. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering.
Tips: Denne oppskriften kan man også lage eplemuffins av. Bruk is-skje og fordel deigen slik at alle blir like store. Antall ca 15 stk. Stekes i ca 12-15 min midt i ovnen på 175 grader. (Eplene kan også byttes ut med annen frukt eller bær.)

Sendt inn av Astrid Eng

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her