Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
Ha røren over i en form, 24 cm i diameter eller en liten langpanne, 20x30 cm.
Riv marsipanen grovt og strø over deigen.
Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Trykk de gjerne litt ned i deigen.
Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
Stekes på nederste rille i forvarmet ovn (175 grader) i ca 50 minutter.
Server lun/varm eplekake med is eller krem. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig