Myk eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Myk eplekake

 Denne oppskriften kan du også lage eplemuffins av. Bruk is-skje og fordel deigen slik at alle blir like store. Antall ca 15 stk. Stekes i ca 12-15 min midt i ovnen på 175 grader.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
  3. Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
  4. Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
  5. Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
  6. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
  7. Ha røren over i en form, 24 cm i diameter eller en liten langpanne, 20x30 cm.
  8. Riv marsipanen grovt og strø over deigen.
  9. Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Trykk de gjerne litt ned i deigen.
  10. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
  11. Stekes på nederste rille i forvarmet ovn (175 grader) i ca 50 minutter.
  12. Server lun/varm eplekake med is eller krem. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering.
Tips: Denne oppskriften kan man også lage eplemuffins av. Bruk is-skje og fordel deigen slik at alle blir like store. Antall ca 15 stk. Stekes i ca 12-15 min midt i ovnen på 175 grader. (Eplene kan også byttes ut med annen frukt eller bær.)

Sendt inn av Astrid Eng

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her