Myk eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Myk eplekake

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.

Rør inn eggene, ett og ett om gangen.

Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.

Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.

Ha røren over i en form, 24 cm i diameter eller en liten langpanne, 20x30 cm.

Riv marsipanen grovt og strø over deigen.

Legg eplene i et pent mønster ovenpå kakedeigen. Trykk de gjerne litt ned i deigen.

Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.

Stekes på nederste rille i forvarmet ovn (175 grader) i ca 50 minutter.

Server lun/varm eplekake med is eller krem. Dryss gjerne litt melis over eplekaken før servering.

Tips: Denne oppskriften kan man også lage eplemuffins av. Bruk is-skje og fordel deigen slik at alle blir like store. Antall ca 15 stk. Stekes i ca 12-15 min midt i ovnen på 175 grader. (Eplene kan også byttes ut med annen frukt eller bær.)
 
 

Sendt inn av Astrid Eng

3
3/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen