- Vaniljekrem:
Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk. Ta opp vaniljestangen. - Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en porøs masse. Hell melken over eggeblandingen mens du visper.
- Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av varmen og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.
- Mørdeigplater:
Sett ovnen på til 200 °C. Del mørdeigen i 3 plater og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Prikk med en gaffel og legg et mindre ark på toppen av arkene som vekt, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut brettet og stek i ytterligere 5 minutter. La avkjøles helt. - Montering:
Pisk fløten til den er fast og bland inn 2-3 dl av vaniljekremen. Rør sammen melis og vann til glasuren og sett til side. - Fordel et lag med kirsebærsyltetøy på et mørdeigsark, og legg glasur på toppen, slik at det blir marmorert. Sett i fryseren for å stivne.
- Smør et tynt lag med eplemos på det nederste arket og deretter et lag med vaniljekrem på toppen, og legg det på et fat. Smør et tykt lag med vaniljekrem på det siste mørdeigsarket og legg det oppå det med eplemos og vaniljekrem.
- Ta ut glasurarket fra fryseren og legg det på toppen av kaken.
Tips:
Skjær kaken i porsjonsbiter og skyll kniven i varmt vann mellom hvert snitt for å gjøre den lettere å skjære.