Nasjonalkaken

Fremgangsmåte

Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl den på rist. Del kakebunnen i tre lag. Fordel de rørte bærene på to av lagene. Visp fløten med sukker til luftig krem. Fordel kremen over de to lagene. Legg på toppen. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Begynn midt på kaken og legg en stripe med blåbær. Sprøyt kremstjerner på begge sider av bærstripen. Fyll ut resten av kakens overflate med bringebær. Marker kanten på kaken med kremstjerner. Sprøyt resten av kremen rundt kaken.

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her