Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta
Foto: Dansukker.no

Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta

Pisket sjokoladepannacotta, bringebærpannacotta, lekker brownie og god karamellsaus, en perfekt nyttårsdessert som sikrer en god avslutning!

Fremgangsmåte

  1. Lag bringebær- og sjokoladepannacottaen dagen før. Begynn med bringebærpannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  2. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok opp fløten og sett den til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med bringebærsaften. Rør godt slik at gelatinarket smelter. 
  3. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  4. Lag sjokoladepannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  5. Hakk mørk og lys sjokolade. Kok opp fløte og sett kasserollen til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med sjokoladen. Rør til en glatt konsistens. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  6. Gjør klar brownien. Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
  7. Hakk sjokoladen. Smelt smøret, tilsett sjokoladen og rør til en jevn blanding. Tilsett sukker, kakao og salt og bland. Visp inn ett egg om gangen, og vend til slutt inn hvetemel. Rør til en jevn konsistens.
  8. Smør en bakeform på 10 x 15 cm, kle den med bakepapir og hell i røren. Stek midt i ovnen i ca. 20–23 minutter. Avkjøl.
  9. Kok karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.
  10. Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.
  11. Komponer desserten. Visp pannacottaene separat og hell dem i hver sin sprøytepose. Sprøyt ut pannacottaene på tallerkenene.
  12. Skjær brownien i mindre biter som du fordeler utover på tallerkenene. Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten åpning i tuppen, og sprøyt den ut.
  13. Strø over strøssel og bringebær.

Vi byr på manage andre deilige kaker du kan by på

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her