Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta
Foto: Dansukker.no

Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta

Pisket sjokoladepannacotta, bringebærpannacotta, lekker brownie og god karamellsaus, en perfekt nyttårsdessert som sikrer en god avslutning!

Fremgangsmåte

  1. Lag bringebær- og sjokoladepannacottaen dagen før. Begynn med bringebærpannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  2. Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok opp fløten og sett den til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med bringebærsaften. Rør godt slik at gelatinarket smelter. 
  3. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  4. Lag sjokoladepannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.
  5. Hakk mørk og lys sjokolade. Kok opp fløte og sett kasserollen til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med sjokoladen. Rør til en glatt konsistens. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.
  6. Gjør klar brownien. Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
  7. Hakk sjokoladen. Smelt smøret, tilsett sjokoladen og rør til en jevn blanding. Tilsett sukker, kakao og salt og bland. Visp inn ett egg om gangen, og vend til slutt inn hvetemel. Rør til en jevn konsistens.
  8. Smør en bakeform på 10 x 15 cm, kle den med bakepapir og hell i røren. Stek midt i ovnen i ca. 20–23 minutter. Avkjøl.
  9. Kok karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.
  10. Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.
  11. Komponer desserten. Visp pannacottaene separat og hell dem i hver sin sprøytepose. Sprøyt ut pannacottaene på tallerkenene.
  12. Skjær brownien i mindre biter som du fordeler utover på tallerkenene. Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten åpning i tuppen, og sprøyt den ut.
  13. Strø over strøssel og bringebær.

Vi byr på manage andre deilige kaker du kan by på

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her