Økologisk kaldhevet loff

Ingredienser
6 dl kaldt vann
10 g salt
10 g gjær
1 kg økologisk hvetemel eller siktet spelt
25 g olje/smør (kan utelates om en vil ha en sprøere skorpe)

Fremgangsmåte

Vann, salt, gjær og nesten alt melet blandes smn.
Pass på at gjæren er godt oppløst og elt deigen godt. Tilsett resten av melet.
Når deigen er godt eltet og glatt deles den i to emner som heves og legges i form.
Vil en bake brødene frittliggende i ovnen brukes litt mer mel i deigen.

Er melet uten askorbinsyre, kan man tilsette 1 ss sitron-, appelsin-, eller havtornsaft til deigen.

Brødene settes i kjøleskap i 12-24 timer med et fuktig klede over. Tas så ut og settes på et varmt sted til de har hevet seg til ca dobbel størrelse. Deretter snittes de i toppen, før de settes i en 220 grader varm ovn i ca 35 min.
Bruk evt steketermometer. Brødene skal ha en indre temperatur på 100 grader.

Brødet hever seg godt, er smakfullt og lett å lage. Fordelen med kaldheving er bedre smak og struktur på brødet, som samtidig holder seg lengre enn fint brød ellers.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her