Økologisk kaldhevet loff

Ingredienser
6 dl kaldt vann
10 g salt
10 g gjær
1 kg økologisk hvetemel eller siktet spelt
25 g olje/smør (kan utelates om en vil ha en sprøere skorpe)

Fremgangsmåte

Vann, salt, gjær og nesten alt melet blandes smn.
Pass på at gjæren er godt oppløst og elt deigen godt. Tilsett resten av melet.
Når deigen er godt eltet og glatt deles den i to emner som heves og legges i form.
Vil en bake brødene frittliggende i ovnen brukes litt mer mel i deigen.

Er melet uten askorbinsyre, kan man tilsette 1 ss sitron-, appelsin-, eller havtornsaft til deigen.

Brødene settes i kjøleskap i 12-24 timer med et fuktig klede over. Tas så ut og settes på et varmt sted til de har hevet seg til ca dobbel størrelse. Deretter snittes de i toppen, før de settes i en 220 grader varm ovn i ca 35 min.
Bruk evt steketermometer. Brødene skal ha en indre temperatur på 100 grader.

Brødet hever seg godt, er smakfullt og lett å lage. Fordelen med kaldheving er bedre smak og struktur på brødet, som samtidig holder seg lengre enn fint brød ellers.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her