Om kjøttdeig

Ingredienser
kjøttdeig

Fremgangsmåte

For at farsen skal bli seig og sammenhengende er det vviktig å røre kjøttdeigen seig med saltet før speingen begynner. Rør kjøttdeig og salt med treskje - eller
bruk hånd - etpar minutter. Etter det kan maskinen overta. Tilsett potetmel og pepper og rør det inn i deigen. Spe med væsken litt av gangen, rør godt mellom hver speing. Farsen kan godt være litt løsere til pudding som skal stekes i form enn til kaker, boller og kjøttbrød.

Lettvispet eggehvite kan tilsettes
hvis farsen er blitt for løs, 1-2 eggehviter til 500 g kjøttdeig.

Bakepulver ca 1 ts til 500 g kjøttdeig, kan tilsettes kjøttdeig som har vært fryst. Farsen krymper da mindre under steking, og den ferdige retten blir lett og saftig. Krydder til kjøttseid:

nellik
ingefær
muskat
allehånde
timian
oregano
persille
finhakket løk
knust hvitløk

Sendt inn av Hanne Foss

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen
Dagens rett

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen

Ovnsbakt laks og hjemmelaget tzatziki er både vårlig og friskt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her