Orientalsk rekesalat

Ingredienser
Ca 5-600 gram reker (vekt med skall)
1/2 issalathode/friseesalat eller annen salat, gjerne blanding!
1 boks mandarinbåter
1 slangeagurk
1 vårløk
1 ss sesamfrø

Dressing
1 ss soyasaus
3 ss lake fra mandarinene
1 ss presset sitronsaft
1/2 - 1 ts fersk ingefær, revet/finhakket
1 fedd hvitløk, knust
1/4 rød chilipepper (ta ut frøene, finhakk) (Chili kan sløyfes)
1/2 ss kinesisk sesamolje (kan sløyfes, men gir god smak!)

Pynt
Båter/skiver av lime eller sitron
evt. sitronmelisse

Fremgangsmåte

Rens reker, og bland alle ingrediensene til dressingen. La rekene trekke i dressingen ca 1/2 time i kjøleskap. Fordel hakket/revet salat på tallerkenene, samt 2-3 lange agurkskiver som er skåret på langs med ostehøvel. (eller skiver/biter)
Fordel reker med dressing, mandarinbåter, og vårløk i lange finsnittede strimler over salaten. Strø over sesamfrø, og pynt med båt eller to med sitron eller lime. Sitronelisse er også fin pynt.

Serveres med brød.

Sendt inn av Tore Granlund

Forsiden akkurat nå
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2025

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing
Dagens rett

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing

Lammekoteletter er ypperlig mat på en fredag. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift på tilbehøret samt drikkeforslag får du også med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her