Grill ørretfileten hel eller del den i mindre stykker. Pensle med smeltet smør eller olje og dryss med salt og grovkvernet peppermix. Dryss litt timian på toppen. Legg ørretstykke i en smurt dobbel grillrist og grill den på begge sider.
Grønnsakspyd som tilbehør:
Skjær grønnsakene i biter og træ dem på spyd. Pensle med olje og legg på grillen. Dryss salt og pepper over etter grilling.
Tzatsiki:
Riv agurken grovt og strø ca 1 ts salt over. Bland godt og la stå 1 time. Sil av væsken. Bland agurken med yoghurt og hvitløk. Sil gjerne av væsken i yoghurten med et kaffefilter.
Tips
Midtstykke er fint å grille helt, det har jevn tykkelse slik at hele stykke trenger like mye varme og like lang tid.
Tørket timian kan byttes med små grener frisk timian.
De fleste grønnsaker kan grilles så her kan du bruke det du har.
Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk