Ørretmousse med kaviarsaus

Ingredienser
400 g renset ørretkjøtt (gjerne
rester, kokt eller stekt)
1 ss majones
1 ss rømme
1 ss finhakket gressløk
1 ss sitronsaft
Noen salatblader til pynt

Kaviarsaus:
5 ss rømme
1 ss sitronsaft
2 ss lodderogn (alternativt
lakserogn eller løyrom)

Fremgangsmåte

Mos fisk, majones, rømme, gressløk og sitronsaft sammen. Bruk en hurtigmikser hvis du
vil ha moussen veldig finmalt. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Rør sammen ingrediensene til kaviarsausen.

Moussen blir fastere i kjøleskapet, men ikke stiv.
Servér for eksempel i glass med stett eller i kopper. Topp med kaviarsaus og pynt med salat.

Serveringstips:
Grissini, toast, brød eller loff smaker godt til denne ørretmoussen.

Fra GourMega 3/2005: http://www.inkognito.no/coop-no/seksjoner/mega/gourmega05/gourmega0305.pdf

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her