Ostekake

Ingredienser
BUNN:
* 250 g digestive kjeks
* 115 g smør

FYLL:
* 1 pk sitrongele (2 om du skal ha gele på toppen)
* 2 pk Tine naturell kremost
* 1/3 liter fløte
* 3 dl lettrømme
* 115 g melis
* 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1) Smuldre sammen smør og kjeks og ha det i bunnen av kakeformen.

2) Lag gele, men med kun halvparten av vannmengden.
Avkjøl geleen, men ikke la den stivne.

3) Pisk krem uten sukker.

4) Bland rømme, vaniljesukker, melis og ost.

5) Bland alt sammen og ha det i kakeformen.

6) Avkjøles i kjøleskap.

7) Om du ønsker gele på toppen lager du gele på vanlig måte, avkjøler
geleen, (skal ikke bli stiv, bare kald), og heller den over kaken mens den fortsatt er inni ringen. Viktig at kaken da er stiv!

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Forsiden akkurat nå
Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her