Ostekake med ristede havregryn og mørk sjokolade
Foto: Yulia_Davidovich

Ostekake med ristede havregryn og mørk sjokolade

Lag en litt uvanlig ostekake med ristede små havregryn og masse deilig mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Rist havregryn lett i tørr panne sammen med smøret. Smelt smøret i vannbad eller microbølgeovn.

Tilsett den smeltede sjokoladen i havregrynsblandingen og hell det i en rund form ca 24 cm. Trykk godt ut til sidene. Avkjøl.

Mos cottage cheesen, la den gjerne gå i en food processor til den er glatt. Bland i yoghurten.

Kok opp 2 1/2 dl vann til geleen, hell i gelepulveret og rør til det er oppløst. Avkjøl litt. Bland geleen i cottage cheese/yoghurtblandingen.

Hell det over havregrynsbunnen i formen. Settes kjølig til det er stivnet. Pynt med friske bær ved servering.

Her har du oppskrifter på 35 helt forskjellige ostekaker 

Lyst på en annen type kake finner du oppskrifter til over 400 her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her