Ostekake med ristede havregryn og mørk sjokolade
Foto: Yulia_Davidovich

Ostekake med ristede havregryn og mørk sjokolade

Lag en litt uvanlig ostekake med ristede små havregryn og masse deilig mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Rist havregryn lett i tørr panne sammen med smøret. Smelt smøret i vannbad eller microbølgeovn.

Tilsett den smeltede sjokoladen i havregrynsblandingen og hell det i en rund form ca 24 cm. Trykk godt ut til sidene. Avkjøl.

Mos cottage cheesen, la den gjerne gå i en food processor til den er glatt. Bland i yoghurten.

Kok opp 2 1/2 dl vann til geleen, hell i gelepulveret og rør til det er oppløst. Avkjøl litt. Bland geleen i cottage cheese/yoghurtblandingen.

Hell det over havregrynsbunnen i formen. Settes kjølig til det er stivnet. Pynt med friske bær ved servering.

Her har du oppskrifter på 35 helt forskjellige ostekaker 

Lyst på en annen type kake finner du oppskrifter til over 400 her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her