Ostekake med tyttebærsaus
Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Ostekake med tyttebærsaus

Hva med denne oppskriften på ostekake? Tyttebærene gir en syrlig og frisk smak til ostekremen. Og fargen er jo helt fantastisk.

Fremgangsmåte

Tyttebærsaus:
Kok sammen tyttebær, vann og sukker i 30 minutter. Kjør i foodprosessor til bærene knuses. Sil sausen og avkjøl.
 
Ostekake:
Smelt smør. Knus kjeksen og bland sammen med smør. Trykk inn i en kakeform (26 cm).
 
Ha gelatin i kaldt vann til den er oppbløtt. Varm opp tyttebærsausen, tilsett gelatinen og rør godt rundt til den har oppløst seg. Pass på at sausen ikke koker. Avkjøl.
 
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Pisk sammen rømme og philadelfiaost til blandingen er klumpfri. Bland sammen kremen, rømmeblandingen og tyttebærsausen.
 
Hell i kakeformen, og sett kaldt til det har stivnet. Server med tyttebærcoulien som ble til overs.
 
Denne friske ostekaken smaker som Finnmarksvidda selv med et syrlig hint av tyttebær.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her