Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis
Foto: Tom Haga

Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis

Fremgangsmåte

Legg filetene med skinnsiden ned og dryss over salt og pepper.
 
Rull filetene sammen fra hode mot hale og legg dem på et penslet stekebrett.
 
Bakes i forvarmet ovn ved 180 grader i ca 5 minutter.
 
Dijonhollandaise:
Smelt smør og hold det ved middels høy temperatur.

Pisk eggplommer, sitron og dijonsennep skummende over et vannbad.

Spe så forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Fortsett til alt smøret er pisket inn.
 
Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
 
Balsamicosirup:
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme, slik at det blir ca 1 dl sirup.
 
Sesamsukkererter:
Forvell sukkerertene raskt i godt saltet vann. Fres dem så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland i de ristede sesamfrøene.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen