Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser
Tor Morten Myrseth

Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser

Fremgangsmåte

Tyttebærsausen:
Fres mire poix i smør til gyllenbrunt. Hell over kraften. La koke opp og skum av. Kok inn til halvparten gjenstår. Tilsett rødvin og tyttebær og la koke inn til ca 4 dl gjenstår. Sil sausen over i en ny kjele. Sett til side. Før servering kokes opp og smakes til med salt og pepper. Jevn eventuelt med litt maisenna som er pisket ut i litt vann.
 
Solbærsausen:
Gjør som over men tilsett solbær og portvin. Deretter er fremgangsmåten lik.
 
Alternativ saus:
Hvis du ikke får tak i frosne solbær, men bare tyttebær, kan du lage en saus ved å bruke tyttebærsausoppskriften over og erstatte rødvinen med portvin.
 
Potetpølse:
Riv de skrelte potetene grovt. Press vannet godt ut. Bland med persille. Fres potetene møre i smør i middels varm panne. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.
 
Så langt kan du gjøre på forhånd. Når servering nærmer seg settes ovnen på 200 grader. Kjevle ut den tinte butterdeigen på melet bakebord til ca 2 med mer tykkelse. Legg potetblandingen oppå som en pølse og pensle med vispet eggeplomme langs deigkantene. Sett på papirkledd bakeplate. Pensle til slutt hele pølsen med vispet eggeplomme. Sett inn i den varme ovnen og stek i 10 minutter til pent brun. Ta ut av ovnen og la den kjølne litt før den skjæres i skiver.
 
Reinsdyrfileten:
Rens fileten for hinner og fett. Brun den raskt i smør. Ta den opp og gni den inn med timian, salt og pepper. Legg den i en ildfast form og sett den i ovn som holder 200 grader. Stek i 8-10 minutter avhengig av tykkelse. Ta ut og la hvile minst 10 minutter før du skjærer i den.
 
Hvis det er lenge til den skal serveres, lar du den stå i romtemperatur og setter den inn i varm ovn i tre minutter når tiden nærmer seg. La den ligge noen minutter før du skjærer den opp.
 
Sellerirotpuré:
Skjær selleriroten i terninger. Kokes mør i vann. Hell av vannet og kjør til puré sammen med fløten i en food processor. Smak til med salt og pepper.
 
Arranger som følger:
Selleripuré i midten. Kjøttskivene oppå. Hell sausene i mønster rundt og server potetpølseskivene ved siden av. Hvis du ønsker mer grønnsaker, hvilket er å anbefale, damper du raskt broccoli eller små grønnsaker som neper, reddiker, minisquash som du serverer ved siden av, eventuelt legger under selleripuréen.
 
Tips:
Du kan også lage puré av søtpotet eller gresskar for mer fargespill.  
 

 

Sendt inn av Tor Morten Myrseth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om

Om du ikke har spist lutefisk ennå, er det fint, for med dette i glasset, blir det et himmelsk måltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noe virkelig historisk i champagneglasset til nyttår, gå for denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Skal du ha noe virkelig historisk i champagneglasset til nyttår, gå for denne

Den er en av ytterst få muligheter til å smake 1996-champagne. Som er en av de få tingene du bør gjøre før du pakker sammen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest
Dagens rett
Innbakt laks med chevre og løk

Slik blir et hverdagslig måltid til en fest

Laks eller annen fisk som er bakt mellom butterdeigflak bir ekstra saftig og smaksfylt. Lettvint er det også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist
Restaurant
Moon i Bergen

Her serveres fransk velsmak med humoristisk tvist

Restaurant Moon drives av de 27-årige franskfødte tvillingene Nicolas og Jules Selukov som i løpet av få måneders drift er blitt en folkefavoritt i deres nye hjemby Bergen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her