Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie) (England)

Fremgangsmåte

Start med paideigen: Hakk mel og smør sammen, tilsett salt og vann og elt deigen hurtig sammen. La den stå kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Kok brislene 20-25 minutter i lettsaltet vann, fjern hinner og avkjøl dem under lett press, for eksempel mellom to tallerkener.

Skjær brislene i terninger, gjør soppen i stand og fres begge deler sammen med finhakket løk i 7-8 minutter.

Kle en paiform eller annen ildfast form i bunnen og et stykke opp på sidene med 2/3 av paideigen og ha deretter i stuingen, som lages slik:

Smelt smøret i en gryte, rør først i melet og deretter kraften. Smak til med salt og pepper og la dem koke noen minutter. Rør i eggeplommene, én om gangen, etter at gryten er tatt av varmen. Tilsett blandingen av brissel, sopp og løk, og fordel så denne stuingen i formen.

Kjevl resten av paideigen ut til et lokk som legges over innholdet i formen og klemmes godt sammen i kantene. Prikk hull på lokket med en gaffel og stek retten i stekeovnen ved 200-225 C i ca 30 minutter. Server straks.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her