Pai med røkelaks

Pai med røkelaks

En pai er lett mat både å lage og å spise. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien. Du kan også kjøpe ferdig paideig.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig. Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.

Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.

Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.

Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll:
Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til.
 

Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene. Hell eggestanden i paibunnen.

Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.

La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.

Tips: 
Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.

Mange flere lekre paier finner du her

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 84 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen