Pai med røkelaks
Apéritif

Pai med røkelaks

En pai er lett mat både å lage og å spise. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien. Du kan også kjøpe ferdig paideig.

Fremgangsmåte

  1. Paibunn:
    Ha melet i bolle. Skjær smør i terninger som smuldres i det tørre, til en grynet masse. Tilsett vann og bland alt raskt til en deig.
  2. Dette kan du også gjøre i en foodprosessor med pulsknapp.
  3. Klem deigen tynt og jevnt ut i bunnen av og godt opp langs kanten på en paiform. Jevn kanten til.
  4. Prikk bunnen godt med en gaffel og la formen stå i kjøleskap i ca 1 time.
  5. Varm stekeovnen til 220 grader. Stek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.
  6. Fyll:
    Fordel lakseskivene løst rundt om i paibunnen, legg de gjerne med en liten bøy på seg slik at eggestanden komme godt til.
  7. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og snittet gressløk, vårløk eller purre. Del brokkoli i bittesmå buketter og fordel over lakseskivene.
  8. Hell eggestanden i paibunnen.
  9. Sett paien tilbake i ovnen. Senk varmen til 160 grader og stek paien i ca 30 minutter, til eggestanden så vidt er stivnet.
  10. La paien stå i 10 minutter før du skjærer den opp. Server paien varm eller lunken med en frisk salat med vinaigrette til.

Tips: Paibunnen kan lages i god tid på forhånd og stå kjølig frem til steking. Eller hva med å kjøpe en ferdig paideig for de travle hverdagene? Har du ikke paiform kan du bruke stor springform.

Mange flere lekre paier finner du her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her