Pai med skinke og blåmuggost

Pai med skinke og blåmuggost

Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai. Husk at mange av disse ostene er salte. Pai med skinke og blåmuggost blir en slager.

Fremgangsmåte

Sett smøret til temperering. 

Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

 

Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.

Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.

Paifyllet:
Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.

Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.

Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.

Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.

Flere oppskrifter med blåmuggost

Flere oppskrifter med pai

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 54 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen