Pai med urter og sopp
Foto: Synøve Dreyer

Pai med urter og sopp

Har du fylt skap og fryseboks med sopp, er det på tide å begynne å bruke den. Pai er en perfekt måte å få avsetning på fangsten.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.

Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.

Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.

Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter til paien er fast og gyllen.

Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i paien.

Mange flere lekre paier finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen