Pai med urter og sopp
Foto: Synøve Dreyer

Pai med urter og sopp

Har du fylt skap og fryseboks med sopp, er det på tide å begynne å bruke den. Pai er en perfekt måte å få avsetning på fangsten.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.

Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.

Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.

Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter til paien er fast og gyllen.

Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i paien.

Mange flere lekre paier finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen