Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
Fisken friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.
Chips:
Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter.
Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.
Rødbetesalat:
Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og has i en bolle.
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt