Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat
Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat

Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.

Fremgangsmåte

Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
 
Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
 
Fisken friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.
 
Chips:
Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
 
Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter.
 
Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.
 
Rødbetesalat:
Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og has i en bolle.
 
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
+
Ukens vin

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina

Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du vin til sommerens reker
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Slik velger du vin til sommerens reker

Endelig er sommeren her, og mange nyter lange, varme sommerkvelder med reker til middag, men hvilken vin passer egentlig best til reker?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. november i Oslo

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her