Panert og fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat
Foto: Godfisk.no

Panert og fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.

Fremgangsmåte

  1. Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
  2. Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
  3. Fisken friteres ved 180 grader til de er gylne, ca 2 minutter.
  4. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.
  5. Chips: Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
  6. Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gylne, ca 1-2 minutter.
  7. Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.
  8. Rødbetesalat: Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og has i en bolle.
  9. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her