Pannekaker med soppstuing
Foto: Astrid Hals

Pannekaker med soppstuing

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.

Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.

Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.

Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Skjær sopp i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk.

Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak

Sendt inn av Matprat.no

2
2/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen