Pannestekt skrei med erter og hollandaise
Foto: Synøve Dreyer

Pannestekt skrei med erter og hollandaise

Dette er nam nam. Oppskriften Pannestekt skrei med erter og hollandaise er signert en av Norges aller beste kokker Kari Innerå.

Fremgangsmåte

Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.

Ertepuré:
Kok ertene møre i vann sammen med hvitløk. Hell av overflødig kokevann.

Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.

Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.

Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.

Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.

Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.

Saus:
Lag sausen mens fisken stekes. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen.

Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).

Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.

Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.

Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.

 Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Kari Innerå / Norges sjømatråd

5
5/5 etter 36 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen