Paprika- og søtpotetsuppe (Ukens lette)

Ingredienser
3-4 paprika
1 stor søtpotet (ca. 300g)
1 ss olivenolje
1 hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 bks. flådde og hakkede hermetiske tomater
5-7 dl grønnsaksbuljong
salt og nykvernet pepper

SERVERING:
1 beger naturell youghurt
2-3 finstrimete basilikumblader

Fremgangsmåte

La youghurt renne godt av gjennom klede el. kaffefilter. La stå så lenge som mulig. Skyll paprika, ta ut kjerner og del i fire. Legg dem på rist i ovn og grill i fem til sju minutter, til skinnet blir sort og bobler. Avkjøl litt, dra av skinn og skjær i mindre biter.
Skrell potet, skjær i tynne skiver, surr sammen med løk og hvitløk på sterk varme i oljen. Tilsett paprika (og saften fra denne), tomatene og ca. halvparten av buljongen. Kok suppen i ca. 25 min. til potetene er møre. Kjør til puré i food-prosessor og hell tilbake i gryten. Spe med resten av grønnsaksbuljongentil suppen får konstistens du liker.La koke opp og smak til med salt/pepper. Server i dype tallerkener med en skje youghurt og finstrimlet basilikum på toppen.

Sendt inn av Anna Maria Gabourel

Forsiden akkurat nå
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2025

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing
Dagens rett

Lammekoteletter frå grillen smaker ekstra godt med blåmuggostdressing

Lammekoteletter er ypperlig mat på en fredag. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift på tilbehøret samt drikkeforslag får du også med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her