Paratha som i India
Foto: Galiyah Assan

Paratha som i India

Paratha er et mykere og fyldigere brød enn chapati, men det tar tid å bake, så planlegg måltidet i god tid.

Fremgangsmåte

Sikt mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett 2 ss ghee (klaret smør). Bland godt til melblandingen ligner brødsmuler. Tilsett gradvis vann til deigen er myk, men ikke klisset. Dekk til og la deigen hvile en time.

Del deigen i 12-15 emner og dekk til. Kjevle hver bit ut til en kake på ca 10 cm i diameter. Pensle med 2 ts smeltet ghee og dryss med mel. Lag et rett kutt fra sentrum til kanten, form deigbiten til et kremmerhus.

Klem kremmerhuset ut til en ball, kjevle ut igjen til ca 18 cm i diameter. Stekes i varm panne, en paratha om gangen. Pensle kantene med ghee og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider. Serveres varme.

Tips: Du kan tilsette en neve hakkete friske urter i deigen, det gir god og frisk smak.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk
Dagens rett

Med sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk

Kombinasjonen av gulrot og blåskjell gir denne fiskemiddagen mye karakter og et sommerlig preg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her