Pavlova
Foto: Alf Børjesson

Pavlova

Pavlova er florlett, sprø og den smelter i munnen. Med eggekrem og friske bær er den en suksess i et hvilket som helst selskap.

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Forvarm stekeovnen til 250 grader.

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.

Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll:
Rett før servering visper du fløten tilsatt sukker til krem.

Bland kremen med med vaniljekrem.

Pynt til slutt med rikelig med bær.

Ta vare på sommerens bær

Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen