Pepper- og hvitløksmarinert laks

Denne pepper- og hvitløksmarinert lakseretten må du virkelig prøve.

Fremgangsmåte

  1. Fileten kappes i 2 cm tykke skiver, skinnet skal være på (må skrapes fri for skjell først). Skiver av hel laks kan også benyttes.
  2. Lag marinade: rens og finhakk hvitløkene og bland dette med resten av ingrediensene over.
  3. Mariner i minst 2 timer: Legg laksestykkene og marinaden i en tett plastpose, og sørg for at all fisken kommer i god kontakt med marinaden. Det kan være lurt å "suge" lufta ut av posen og knytte den igjen. Snu posen nå og da mens den marineres. Den bør få ligge i marinaden i minst 2 timer.
  4. Stekes på varm grill, 3-4 min på hver side, med kryddermarinaden på. Fisken skal ikke "gjennomkokes".
Spises med skinnet på. Serveres med ris eller poteter og salat. Litt lettrømme passer godt til.

Sendt inn av Knut Forberg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her