Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus
Foto: Matprat/Espen Grønli

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Det er ingen grunn til å ikke spise kalkun hele året. Spesielt siden kalkunfilet er så lett å få tak i. Saftig og pepret kalkunfilet med estragonsaus er et bevis.

Fremgangsmåte

Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.

La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Potetsalat med syrlig honningdressing:
Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.

Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.

Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.

Estragonsaus:
Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter.

Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.

Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen