Pig wings i whiskysaus med røsti og kantarell
Foto: Stig Buvarp

Pig wings i whiskysaus med røsti og kantarell

Pig wings er laget av en liten del av svineknoken. De har ett ben som går tvers igjennom et saftig og godt stykke kjøtt. De er perfekte til braisering og størrelsen deres gjør at ett stykke er nok til en person. Spør slakteren.

Fremgangsmåte

  1. Pig wings: Start med og brune pig wings i litt olje i en panne, eller om en tykkbunnet kjele, du kan sette i
  2. ovnen. I mellomtiden kan du kutte løk, selleri og gulrot i biter på 3 mm.
  3. Når kjøttet er ferdig brunet kan du fjerne de fra pannen og starte med og brune grønnsakene, når de er nesten
  4. klare kan du tilsette finhakket hvitløk.
  5. Legg kjøttet tilbake i kjelen og hell over kraften og whisky, tilsett litt salt og pepper.
  6. Sett kjelen inn i ovnen på 160 grader i 3 timer, følg med så kjelen ikke koker seg tørr og tilsett vann så det dekker kjøttet. 
  7. Saus: Når de er klare kan du sile av kraften og koke den ned til du har en litt tykk saus.
  8. Tilsett 15 gram smør i sausen rett før servering og rør godt inn, det gir en rundere og fyldigere smak som passer godt til whisky-smaken til Benriach.
  9. Potet: Skrell potetene og riv de på et rivjern, tilsett litt salt og pepper.
  10. Sett på en stekepanne med godt belegg og ha i litt olje.
  11. Klem ut så mye som mulig av vannet av potetene og legg potetene i pannen når den er god og varm.
  12. Potetene skal legges flatt i pannen, men pass på så det ikke setter seg fast, stek potetene i olje med litt smør.
  13. De skal stekes lenge på ikke for høy varme slik at potetene blir møre inni men crispy på utsiden.
  14. Synes du dette er litt vanskelig, kan potetene stekes ferdig i ovnen når de har blitt gylne på begge sider i pannen.
  15. Aspargesbønner: Rens endene av aspargesbønnene før de kokes i godt saltet vann i ca 2 minutter.
  16. Kantarell: Rens soppen godt og del den i passe biter, stek soppen i en stekepanne med litt smør og smak til med litt salt og pepper.
  17. Servering: Legg opp pig wings og dekk de med sausen, server sopp, aspargesbønner og røstipoteter ved siden av.

Sendt inn av Anders Braathen, Smalhans

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her