Piggvar med fennikel, champignon og luftig karrisaus

Ingredienser
4 skiver piggvarfilet a ca 180 g
1 fennikel
250 g ferske hvite sjampinjong
1 syrlig eple
1 liten bunt gressløk
salt, pepper
smør/olje til steking

Karrisaus:
1/2 dl innkokt fiskekraft eller blåskjellkraft
3-4 ss pisket krem
karripulver
kajennepepper
1 ts sitronsaft
salt

Fremgangsmåte

Skrell fennikelen fri for trevlet skall. Del i to, fjern den harde stilken og finsnitt den. Skjær soppen i tynne skiver og stek sopp og fennikel i smør og olje. Smak til med salt og pepper.

Del eplet i terninger (m/skall) og stek dem raskt i litt smør i varm panne. Bland epleterninger og hakket gressløk med sopp.
Krydre fisken med litt salt og kvernet pepper. Stek skivene på begge sider i en varm teflonpanne.

Karrisaus: Kok opp fiskekraften og smak den til med karri. Visp inn pisket krem og sitronsaft. Smak sausen til med salt og litt kajennepepper.
Sausen skal være skummende luftig, så kjør med stavmikser hvis den faller sammen. Smak gjerne til med kirsch. Istedenfor piggvar kan du bruke slettvar eller kveite.

Sendt inn av Erun Li Jensen

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her