Pirat Pizza
Eksportutvalgt for fisk

Pirat Pizza

På denne deilige pizzaen skal du legge små biter av seifilet på før den skal i ovnen. Bare navnet får de små til å elske den.

Ingredienser

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn alternativt pitabrød.

1 stk pizzabunn eller 6 pitabrød
400 - 500 g stekt seifilet i små biter
olje / smør til steking
salt og pepper
1 dl revet ost
Tomatsaus:
1 liten finhakket løk
2 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
salt og pepper
1 liten grovrevet gulrot

Fremgangsmåte

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn, alternativt pitabrød.

Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett revet gulrot og tomater. Kok ca 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og evt. litt sukker.

Dekk pizzabunnen med tomatsaus og legg terninger av stekt sei over. Dryss med pizzakrydder og strø revet ost på toppen.

Stek ved 180 grader til osten er smeltet og blitt gylden.

Tips:
Prøv gjerne terninger av lettsaltet torsk eller godt utvannet klippfisk på pizzaen. La fisken trekke i tomatsausen til den er kokt. Ha sausen på pizzabunnen og strø ost over. Sorte eller grønne oliven er godt på pizza med torsk.
 

Sendt inn av Eksportutvalgt for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 69.90 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her