Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina -  vareniki
Apéritif

Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina - vareniki

Hvitkål i dumplingene er noe ukrainerne elsker. Du bør prøve de også til kveldskos eller som nistemat.

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Skjær hvitkålen fint eller høvle den grovt. Hell kokende lettsaltet vann over den, skyll den i kaldt vann og press den tørr. Smelt smøret i en gryte, ha kålen i og la den surre på svak varme uten å bli brun, 15-20 minutter hvis det er ny kål, litt lengre hvis kålen er overvintret.

Hakk eggene og bland dem i kålen. Krydre med persille, dill, salt og pepper. Bland godt og tilsett seterrømme for å binde blandingen bedre sammen.

Deigen:
Ha melet på bakeplaten (eller i en vid bakebolle) og lag en grop i midten. Pisk kefir, halvparten av vannet, tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og natron. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Deigen skal bli smidig og myk, men ikke klissete. Dekk over deigen og sett til hvile i minst 15 minutter. 

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Du kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Bruk en gaffel for å lage mønster langs kanten.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok dumplingene i 3-5 minutter. De flyter opp til toppen når de er ferdige. La dem dryppe av seg og dryss over friske urter som pynt. Server med rømme.

Her er flere oppskrifter på piroger

Flere deilige bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her