Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina -  vareniki
Apéritif

Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina - vareniki

Hvitkål i dumplingene er noe ukrainerne elsker. Du bør prøve de også til kveldskos eller som nistemat.

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Skjær hvitkålen fint eller høvle den grovt. Hell kokende lettsaltet vann over den, skyll den i kaldt vann og press den tørr. Smelt smøret i en gryte, ha kålen i og la den surre på svak varme uten å bli brun, 15-20 minutter hvis det er ny kål, litt lengre hvis kålen er overvintret.

Hakk eggene og bland dem i kålen. Krydre med persille, dill, salt og pepper. Bland godt og tilsett seterrømme for å binde blandingen bedre sammen.

Deigen:
Ha melet på bakeplaten (eller i en vid bakebolle) og lag en grop i midten. Pisk kefir, halvparten av vannet, tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og natron. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Deigen skal bli smidig og myk, men ikke klissete. Dekk over deigen og sett til hvile i minst 15 minutter. 

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Du kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Bruk en gaffel for å lage mønster langs kanten.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok dumplingene i 3-5 minutter. De flyter opp til toppen når de er ferdige. La dem dryppe av seg og dryss over friske urter som pynt. Server med rømme.

Her er flere oppskrifter på piroger

Flere deilige bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her